Rendered Section

Jason Norris | Scott Tonkinson | Simon Montinari | Will Millward

Co-Estate

Continuing from Will’s Arch403 project the team developed the design in more detail with particular focus on the adaptation of the existing penalised block to suit the updated proposed floor plans. This adaption involved a double beam structure and underpinning of the initial concrete construction. This same sandwiched double beam structure was replicated in the new structure, creating hidden window frames and sliding doors for a more sleek minimalist feel. A double-skin façade was also created on the new building creating greater insulation and passive ventilation as well as creating an extra threshold for the user to inhabit. The semi-opaque façade creates maximum light transmittance as well as shields the view from people looking in. The project has been detailed to create new social space from the apartment scale to the scale of the estate. This detail has been defined through key drawings such as structural elevations, sections, models and reflected ceiling plans.
Render
Render
Section
Section
Model
Model
Typical Apartment
Typical Apartment
Render
Render